Oudere werkzoekende komt ook via het uitzendbureau lastig aan werk

Oudere werkzoekenden komen ook via het uitzendbureau lastig aan het werk.  Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken sprak in 2013 met het UWV en de grote uitzendbureaus af dat zij in twee jaar tijd 22.500 werkloze 55-plussers aan een uitzendbaan zouden helpen. Deze doelstelling is bij lange na niet gehaald. Voor 55Plussers zijn er 3.457 werklozen geholpen, in plaats van beoogde 22.500.

Er zijn in totaal zo’n 6500 50Plussers aan een baan geholpen. Dat is ruim onvoldoende, zelfs nadat Asscher besloot dat niet alleen 55-plussers, maar ook 50-plussers meegeteld mogen worden.

Twee derde is al minstens een jaar werkloos. Het blijkt voor hen lastig te zijn om via uitzendbureaus aan de slag te gaan. Als het al lukt om werk te vinden via het uitzendbureau is het vaak heel tijdelijk en voor maar een paar uur. Er bestaan er veel vooroordelen over oudere werknemers.

Hoogleraar Harrie Verbon van de Universiteit Tilburg waarschuwde in 2009 al in NOVA dat de verhoging van de pensioenleeftijd tot gevolg zou hebben dat meer ouderen werkloos zouden raken. Verbon zei toen: “Men verwacht dat als je de AOW-leeftijd verhoogt, ouderen langer gaan werken, maar dat is wishful thinking. Werkgevers willen ouderen niet langer in dienst houden, omdat ze denken dat ze niet productief zijn.”

http://nos.nl/nieuwsuur/video/2061670-dikke-onvoldoende-voor-aanpak-van-asscher.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>