Tips voor solliciterende 50Plussers

Blijf actief als werkzoekende

Werkgevers kijken naar wat je de afgelopen jaren gedaan hebt. Je vergroot je kansen door vrijwillgerswerk of andere activiteiten. Daarom is het zinvol om verschillende soorten (werk) ervaring en kennis op te doen. Zodat je breder inzetbaar bent.

Ontwikkel jezelf

Volg trainingen of cursussen. Daarmee blijf je up-to-date, en laat je zien dat je actief bent.  Kijk hierbij naar goede aansluiting op ervaring die je al hebt. Zodat de nieuwe kennis en ervaring als een versterking werkt.

Pas je eisen aan

Verwacht niet dat je in deze moeilijke tijd dezelfde mogelijkheden hebt als voorheen. Solliciteer ook op andere gerelateerde functies. En wees tevreden met een lager salaris, een tijdelijke baan of een korte klus. Kijk ook of je met je ervaring, kennis en kunde een aansluitende baan in een andere functie of andere sector dan voorheen kunt vinden.

Ga netwerken

Zorg dat mensen aan je denken en dat je in beeld bent. Kansen doen zich op de vreemdste plaatsen voor.

Pluspunten van oudere werknemers

Belangrijk is dat je naar de persoon kijkt. Iedereen heeft eigen pluspunten. Toch zijn er een aantal punten die wel vaak op gaan.

Ouderen hebben door ervaring vaak meer inzicht en overzicht. Vaak ook meer overwicht. En zitten er meestal niet om te springen snel van bedrijf te wisselen.  Senioren zijn vaak loyaler en voelen zich zijn vaak erg verbonden met het bedrijf waar ze werken. Daardoor zijn ze vaak gemotiveerd een stapje meer te doen.

Ouderen zijn meestal minder vaak ziek.  Doordat ze meestal een regelmatiger leven hebben.

Oudere werknemers werken meestal zorgvuldiger, en maken minder fouten. Door ervaring doorzien oudere vaak sneller ingewikkelde processen. En zijn daardoor sneller ingewerkt.
Er is geen enkele reden om aan te nemen dat ouderen niet goed kunnen leren. Er zijn zelfs mensen die op hoge leeftijd voor het eerst een universitaire studie begonnen zijn en goed afgerond hebben.

2 reacties op Tips voor solliciterende 50Plussers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>