Vooroordelen? zijn er oplossingen of tips?

Senioren die solliciteren lopen regelmatig tegen vreemde vooroordelen aan. Daarnaast wordt het noemen van die vooroordelen soms snel als klagen afgedaan. Of men gaat er van uit dat je alleen negatief bent.

Het is goed om de vooroordelen te benoemen waar je tegen aan loopt.  Dat geeft meestal ruimte binnen jezelf. Ze moeten niet weggeveegd worden. Aan de andere kant moeten we kijken naar oplossingen.

Wat kunnen we zelf doen?

Welke dingen kunnen we doen?  Wie heeft tips of ideeën? Je kunt ze hier plaatsen als reactie.

Heb je een idee waarvoor je gericht mensen zoekt, Dan wil de website beheerder je de mogelijkheid geven hierover een apart bericht te plaatsen. Zodat mensen gericht op dat idee kunnen reageren. Doe daartoe een verzoek via het contactformulier.

3 reacties op Vooroordelen? zijn er oplossingen of tips?

  1. Herhaling!
    Actie nodig!
    Deel 1:
    In mijn laatste comment heb ik aangemerkt dat onze groep 55+’s gestaagd blijft groeien. 14 dagen geleden waren wij 3310 man sterk en dat was een groei van ± 800 leden in zes maanden!. * Vandaag zag ik 3413 leden. Volgens mijn berekening is dat een groei van ±133 leden per maand na ±113 leden per 2 weken. Dus ±226 leden per maand gemiddeld is een groei van 70%!
    * (dit stuk is van juli 2014 en wij hebben nog steeds 3381 leden)
    Het kabinet Rutte wil door het ‘Vitaliteitspakket tot 2020′ de bruto arbeidsparticipatie verhogen naar 80% door onder meer de gelijke kansen op arbeidsdeelname te bevorderen.

    In de ‘Studie naar de arbeidsmarkt voor 50plussers’ van dec 2012, was een van de vele aanbevelingen:
     De oudere werknemer heeft een eigen verantwoordelijkheid op het gebied van permanente educatie. Het ‘UWV’ kan hierin een rol spelen. De oudere werknemers moeten zich meer organiseren, via politieke partijen, media en maatschappelijke organisaties als het gaat om beïnvloeding van de maatschappij. Ouderenbonden moeten de belangen van oudere werkzoekenden beter behartigen. In de VS is de ouderenbond AARP een belangrijk machtsblok en vervult ook een rol als intermediair op de arbeidsmarkt.

    De wet leeftijdsdiscriminatie functioneert ten aanzien van de arbeidsmarkt ‘niet’ of zeer onvoldoende! Werkgevers zullen leeftijd als afwijzingsgrond zeker niet in gesprekken en correspondentie aangeven. Toch wordt dit door oudere werkzoekenden zeker zo ervaren.
    Er moet meer ruchtbaarheid worden gegeven aan gevallen van leeftijdsdiscriminatie.

    Er was een suggestie dat we misschien een sub groep moeten maken?

    Ik denk, met het ‘Vitaliteitspakket tot 2020’ in onze achterhoofd, dat wij een sub groep maken (een tab op de 50+ Senioren vacaturebank) waarvan het de bedoeling is dat het als platform functioneert om actie te ondernemen en het kabinet en de sociale partners aan te spreken (meer ruchtbaarheid geven) over afspraken, verantwoordelijkheden, arbeidsparticipatie t.o.v. uitstellen van pensioenleeftijd etc, en de extra financiële voorzieningen die getroffen zijn voor de 55plusser – waar we in praktijk niets van terug zien. Om een quotatie te geven van het rapport “Noch het kabinet Rutte, noch de sociale partners houden zich aan de afspraken van de “Beleidsagenda 2020” ten aanzien van de oudere werkzoekende”.

    Jullie opmerkingen, commentaar, ervaringen en help zou echt welkom zijn.

    Mike Friedman

  2. Hoi Mike,
    Leuk dat je reageert. Maar ook hier, net als in een andere reactie heb je het over een groep van 3310 55+’s die groeit. Het verband met een groep bestaande uit dat getal en deze website is de beheerder van de website onbekend.

    Ook kun je op deze website geen groepen of subgroepen maken, zoals je ergens voorstelt. Dan zou er een forum moeten komen. Wat te overwegen is. maar dan moet er wel een grote groep dat willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>