Mijn verhaal

Deze vacaturebank is opgezet door een werkloze 55Plusser. Ook omdat ik in gesprek met andere 50Plussers begreep dat men behoefte aan heeft aan een plek om deze vacatures te vinden.

Mijn eigen ervaring lijkt op wat ik hoor van andere 50Plus sollicitanten. CV´s en sollicitaties die niet bekeken worden vanwege niet kloppende uitgangspunten (vooroordelen?).

Mijn ervaring is dat de afwijzingen voor 80% gemotiveerd zijn op leeftijd. De andere motivaties zijn meestal niet bekend, maar vermoedelijk….

Ik solliciteer op vacatures die betrekking hebben op:

  • Website beheer / applicatie beheer
  • Website analyse
  • internet marketing

Bij telefonische navraag kreeg ik meerdere malen te horen  dat men ALLEEN jongeren wil. Omdat die opgegroeid zijn met internet.

Waarom zou ik NIET met internet opgegroeid zijn?

Mijn CV wordt blijkbaar niet helemaal bekeken want:
  • Ik werk al een kleine 20 Jaar met internet
  • Ik had al websites op internet toen bijna nog niemand het woord Internet kende.
    (was meer bekend in de universitaire omgeving).
  • Ik was met eigen SEO testen bezig toen nog bijna niemand wist wat SEO was

Het is niet prettig wanneer je uren op een sollicitatiebrief zwoegt, en binnen 6 seconden een afwijzing binnen hebt. En ook uitermate ineffectief.

Opleidingen in deze vakgebieden bestonden in eerste instantie nog niet. Dat betekent dat je alles in de praktijk geleerd hebt. Wat meestal de beste opleiding geeft. (En ook het feit dat ik 3 HBO opleidingen heb afgerond in mijn leven, in heel diverse branches werkervaring heb en altijd ben blijven bijscholen helpt blijkbaar niet).

Meerdere malen hoorde ik als verklaring : Je bent te duur ….???….???? (niemand heeft ooit gevraagd wat ik wil verdienen).

Ik hoor ook van andere 50 Plussers dat ze vergelijkbare reacties krijgen. Op allerlei vlak. Het is jammer dat juist de kracht van veel ervaring dan blijkbaar niet gewaardeerd wordt.

Reageren en meedenken hierover is mogelijk op de Blogartikelen :
Tegen welke vooroordelen lopen 50plus sollicitanten aan?
Vooroordelen zijn er oplossingen of tips

Al met al was dit de aanleiding om deze vacaturebank op te zetten.

Ellen