Bedrijven kunnen deelnemen aan Nationale Werkbezoek Dag

Bedrijven kunnen zich aanmelden

Bedrijven kunnen deelnemen aan Nationale Werkbezoek Dag. Aanmelden kan op  werkbezoekdag.nl
Dit vindt plaats op donderdag 11 december 2014.

Nationale Werkbezoek Dag

De Nationale Werkbezoek Dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Geen banenmarkt, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal. Als bedrijf kun je eventueel met de (regionale) organisaties afstemmen en laten informeren over wat er in jouw gemeente op 11 december aan initiatieven worden ontplooid. Diverse lokale organisaties en partijen kunnen en willen wellicht een ondersteunende rol vervullen. Spreek af bij welke afdelingen/functionarissen de werkzoekende op bezoek kan komen. Spreek af wie de werkzoekende rondleidt bij het werkbezoek.

Deelname aan de Nationale Werkbezoek Dag helpt de werkzoekende na te gaan waar hij staat. Daarnaast verneemt hij tegelijkertijd waar het bedrijf staat en wat de ontwikkelingen zijn.

Maak de verwachtingen duidelijk, intern en naar de werkzoekende toe. Het Nationale Werkbezoek is géén banenmarkt en het bedrijf heeft geen enkele verplichting. Het gaat om de ontmoetingen, het herstel van het contact met de arbeidsmarkt voor de werkzoekende, om het versterken van motivatie en zelfvertrouwen en om mogelijke tips en informatie die de werkzoekende kan krijgen. Tegelijk krijg je als bedrijf zicht op het personeelsaanbod op de arbeidsmarkt.

Mocht je als werkgever bereid zijn om de werkzoekende een korte presentatie te laten houden of zijn c.v. in ontvangst te nemen, dan kan dat natuurlijk ook. Spreek dat dan van te voren af.

Sluit als bedrijf het bezoek goed af. Vraag de werkzoekende wat hij van het bezoek vond en wat hij heeft opgestoken. Zorg dat er eventuele bedrijfsdocumentatie voorhanden is. Koppel de ervaringen met de werkbezoeken weer terug naar het de werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>